Kattega vs katteta köögitarbed – milles seisneb erinevus?
Uue panni või kastruli valimisel on oluline leida kööginõu, mis vastab kõigiti teie vajadustele. Kui kahtlete, siis vaadake meie kattega ja katteta praepannide plusside ja miinuste kontroll-loendit.
Kattega vs katteta köögitarbed – milles seisneb erinevus?
Uue panni või kastruli valimisel on oluline leida kööginõu, mis vastab kõigiti teie vajadustele. Kui kahtlete, siis vaadake meie kattega ja katteta praepannide plusside ja miinuste kontroll-loendit.
Kattega pannid
Plussid
- Lihtne kasutada ja hooldada
- Täiuslik nakkuvate toiduainete ja koostisosade jaoks, nt munad ja koorepõhised kastmed
- Valmistamiseks on õli või võid vaja vähe või üldse mitte
Miinused
- Suured temperatuurid võivad kahjustada katet
- PTFE-kattega pannid tuleb välja vahetada niipea, kui ilmuvad märgid kulumisest või kriimustused
Lisanõuanne! Kattega panni kasutusea pikendamiseks kasutage toiduvalmistamiseks ainult silikoon-, plast- ja puittarvikud.
Katteta pannid
Plussid
- Äärmiselt kuumakindel
- Väga vastupidav, kestab igavesti, kui korralikult hooldada
- Lihtne kasutada ja hooldada
- Eriti sobilik toidu pruunistamiseks, nt lihalõigud
- Katteta praepannil võib kasutada igasuguseid köögitarvikuid, sh metallist tarvikuid, kriimustused ei mõjuta panni omadusi
Miinused
- Katteta pannil võivad aja jooksul tekkida kahjutud laigud, mis on iseloomulik roostevabale terasele
- Nakkumise vähendamiseks on katteta pannil alati soovitatav toiduvalmistamisel kasutada õli/võid
Kas teadsite? Võrreldes kattega pannidega pruunistavad toitu katteta pannid tõhusamalt madalamatel temperatuuridel, mis säästab energiat.